Dr-Mimi-VelikovaДoктор Мими Великова – основател на Cardio Fly е завършила ВМИ-Варна през 1985г. Придобива специалност по вътрешни болести през 1993г, а през 1996г защитава специалност по кардиология. Специализирала диетично хранене в ИСУЛ през 1994г. Изнася лекция за постигнати практически резултати с пациенти на тема Метаболитен синдром като лектор на Международен симпозиум през 1995г в Свети Константин и Елена.

Член е на Българското и Европейското дружества по Кардиология и Ехокардиография. Има опит в болничната и доболничната помощ в страната и чужбина. Взема участие в национални и международни конгреси и курсове за следдипломно обучение основно в областта на Ехокардиографията.

Участвала е в клинични проучвания като изследовател. Притежава сертификати за Ехокардиография-фундаментално ниво, Велоергометрия, ЕКГ-Холтер мониториране на ритъмно-проводни нарушения, Холтер непрекъснат 24 часов запис на артериално налягане.

  • Сертификат по Ехокардиография Masterclass (Premium membership) от Медицинския университет във Виена.
  • Сертификат за Ехографска диагностика на вродени сърдечни пороци от Royal Brompton Hospital-London –United Kingdom
  • Сертификат EASA-Basic and Advanced Course in Aviation medicine King’s College London –United Kingdom

Д-р Мими Великова е завършила EASA курс по авиационна медицина в King’s College London UK и е сертифициран експерт за авиомедицинско освидетелстване и оценка на  пилоти и кабинен състав.